Bij de achtervolging van de advocaat raakte ook een politieauto beschadigd.
Volledig scherm
Bij de achtervolging van de advocaat raakte ook een politieauto beschadigd. © Fotopersburo Bert Jansen/Sem van Rijssel

Geschorste Eindhovense advocaat vrij uit de gevangenis

BREDA - De Eindhovense advocaat die ruim een maand geleden werd gearresteerd na een achtervolging door de politie, komt vrij uit de gevangenis. De rechter in Breda laat hem voorwaardelijk vrij in afwachting van een nieuwe strafzaak tegen hem. Zijn advocaat Bert de Rooij heeft dat woensdag gezegd.  

De 33-jarige advocaat met een eigen kantoor in Eindhoven werd in december betrapt op overtreding van het contactverbod met de vrouw met wie hij een turbulente knipperlichtrelatie heeft. Hij sloeg op de vlucht voor de gealarmeerde politie en kon pas na een achtervolging worden aangehouden in Nuenen. Op de Europalaan reed hij zijn auto in de puin en ging te voet verder. De wapenstok kwam er aan te pas om hem te arresteren. Sindsdien zat hij vast. 

Ontoelaatbaar

Op voordracht van deken Jan Frederik Schnitzler werd de advocaat vorige week geschorst tot er een beslissing is het verzoek om hem definitief uit het ambt te zetten. De tuchtrechter noemde het gedrag van de advocaat absoluut ontoelaatbaar en meent dat het vertrouwen in de beroepsgroep is geschaad. 

De advocaat werd vorig jaar al geschorst vanwege een strafzaak waarin hij werd veroordeeld voor geweld tegen en bedreiging van zijn toenmalige echtgenote en de familie van zijn minnares. 

In een nieuwe strafzaak zijn onder andere de bedreiging van zijn vriendin en haar familie, roekeloos rijden en poging tot mishandeling van een agent de beschuldigingen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven