Volledig scherm
Ter illustratie: optocht Lampegat 2017 © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Geslaagde carnaval in Eindje

EINDHOVEN - Tevredenheid bij de horeca in Eindhoven: de ondernemers kijken terug op een geslaagd carnavalsfeest. Het was wederom druk en gezellig.  

Een geslaagde carnaval: druk, gezellig en zonder trammelant. Zo vatten de woordvoerders van de horeca in het Eindhovense centrum het afgelopen feestweekend samen.  

"Er is dit jaar  niets gebeurd, geen ruzie, niks", zegt Tom van Brussel, eigenaar van café 't Lempke aan het Stratumseind. "En dat was andere jaren wel eens anders. Het enige vervelende was dat de inhoud van een vol glas bier per ongeluk in de cd-speler verdween.  Lastig hoor, 10 minuten geen muziek met 600 enthousiaste feestvierders in de zaak." 

Druk en gezellig
Van Brussel, die tevens optreedt als woordvoerder namens de gezamenlijke horeca-ondernemers aan het Stratumseind, heeft ook van collega-ondernemers aan de populaire Eindhovense stapstraat gehoord dat carnaval bij hen goed verlopen is. "Het was druk en gezellig, hoor ik overal."

Op de Markt trekt Perry Kusters van Queen namens de gezamenlijke horeca aan dat plein dezelfde conclusie. Ook daar geen incidenten, klinkt het opgelucht. "Vrijdag en zaterdag was het in onze gezamenlijke feesttent zo druk, dat we alleen maar mensen binnen konden laten als er mensen weg gingen", vertelt Kusters tevreden. "Andere jaren was er op zondag, maandag en dinsdag nog wel eens sprake van luwte tijdens drukte. Maar daar was dit jaar geen sprake van."

Vals geld
Wel doken er op verschillende plekken in de stad valse briefjes van 50 euro op. Zowel Kusters als Van Brussel hebben daar zelf mee te maken gehad. "Vrij vervelend", constateert Kusters. "Want dat geld ben je simpelweg kwijt."

In samenwerking met indebuurt Eindhoven