Volledig scherm
Graafmachine bungelt boven C&A gebouw in Eindhoven. © Dumpert.nl

Gevaarlijke taferelen: Graafmachine bungelt boven C&A gebouw in Eindhoven

VideoEINDHOVEN - Op het oog gevaarlijke taferelen in Eindhoven. Daar bungelde afgelopen dagen een graafmachine aan een hijskraan bij de C&A in het centrum om sloopwerkzaamheden te verrichten. Een filmpje daarvan is op de site Dumpert.nl gezet. 

Op het filmpje is te zien hoe de graafmachine de eerste sloopwerkzaamheden verricht aan het C&A gebouw. Een andere man staat op het dak om het in de gaten te houden. De machine lijkt met kettingen aan de hijskraan te hangen boven een plank. Of die plank op het dak ligt of ook aan de hijskraan hangt, is niet helemaal duidelijk. 

In het commentaar dat op de achtergrond van de video te horen is, discussiëren de mannen of dit wel ARBO-verantwoord is. De man in de graafmachine lijkt wel gezekerd te zijn, maar dat is lastig zien in de verte. 

Onderzoek

Stam en De Koning is de hoofdaannemer van de verbouwing van het pand. Zij laten in een reactie weten dat er aanstaande maandag een onderzoek wordt ingesteld naar hoe dit heeft kunnen gebeuren. "We moeten eerst uitzoeken wat er precies gebeurd is en kunnen dan stellen of dit volgens de richtlijnen is gebeurd", zegt woordvoerder Amber Nijhof. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven