Gevechtsheli's in Eindhoven in trek bij spotters: ‘Die Amerikanen nemen natuurlijk geen onnodige risico's’

videoEINDHOVEN - Fanatieke spotters wisten dinsdag precies waar ze moesten zijn om de helikopters van de Amerikaanse luchtmacht op Vliegbasis Eindhoven te zien. ,,Dit wilde ik echt niet missen.”

Ze kennen elkaar vrijwel allemaal, de ruim dertig vliegtuigspotters die zich deze druilerige dinsdagmiddag op de derde en vierde verdieping van parkeergarage P4 van Eindhoven Airport verzameld hebben. Misschien niet van naam, maar toch zeker wel van gezicht. ,,Jij bent de enige hier die ik niet ken", krijgt de verslaggever te horen als hij een van de spotters aanspreekt. ,,Even wachten", klinkt het geïrriteerd.  ,,Ze gaan zo opstijgen.”

  1. Pleegouders haken af door gebrek aan begeleiding en nazorg
    PREMIUM

    Pleegou­ders haken af door gebrek aan begelei­ding en nazorg

    EINDHOVEN - Ruim veertien procent van de pleegouders haakt elk jaar af. 52 Procent van de pleegouders die meewerkten aan een onderzoek van het Nederlands Jeugdinstituut, de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen en Jeugdzorg Nederland, zijn gestopt door problemen met het pleegzorgsysteem of omdat ze het gevoel hadden dat professionals hen onvoldoende serieus namen. Er is werk aan de winkel om de opvang van deze kwetsbare groep te kunnen blijven garanderen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven