Volledig scherm
PREMIUM
Eugene Franken bij een van zijn favoriete gebouwen: het woongebouw Picuskade aan het Eindhovensch Kanaal in Eindhoven. FOTO RENÉ MANDERS/FOTOMEULENHOF © FotoMeulenhof

Gewoon én bijzonder Eindhoven in boek Showing Of(f)

EINDHOVEN - Een boek dat op vraag van de koper wordt geprint, met daarin alle (hoge) nieuwbouwprojecten van de afgelopen én de komende jaren. Dat is Showing of(f) Eindhoven van Eugene Franken. De titel slaat op de behoefte om gewoon te laten zien wat er gebeurt in Eindhoven, maar tegelijkertijd ook op de trots van de schrijver die wil pronken met het bijzondere van de ontwikkelingen in de stad. 

Want architect Franken is ervan overtuigd dat Eindhoven ‘potentie’heeft. ,,Het wordt echt nog wel wat met Eindhoven: een leefbare, groene, prachtige stad, door de nieuwbouwplannen. Neem nou de as van station, via Vestdijk, naar het kanaal eindigend bij Campina. Aan die route ligt straks VDMA, DomusDela, een uitstapje via DOK40 naar de Schellensfabriek, of via de kanaalzone naar Campina. En dan kom je ook nog voorbij mijn favoriet, het gebouw Picuskade. Dat is een expressionistisch gebouw, van baksteen nota bene, die hebben wij hier in Nederland toch maar mooi. Het is ook een goed plan, mét zelfs sociale woningbouw, en dat in zo’n gebouw, dat is toch wat!” 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven