Directeur Ellis Jeurissen, samen met arts infectieziekten Ronald ter Schegget: ,Ik weet nog dat we voor de eerste keer met zijn allen bij elkaar zaten, met een crisiscoördinator, iemand van de GGD GHOR en de Veiligheidsregio. Het was toen dat we een beetje zicht kregen over wat er op ons af zou komen. Dat we zoiets hadden van, hoé dan?”
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Ellis Jeurissen, samen met arts infectieziekten Ronald ter Schegget: ,Ik weet nog dat we voor de eerste keer met zijn allen bij elkaar zaten, met een crisiscoördinator, iemand van de GGD GHOR en de Veiligheidsregio. Het was toen dat we een beetje zicht kregen over wat er op ons af zou komen. Dat we zoiets hadden van, hoé dan?” © Kees Martens/DCI Media

GGD-directeur Jeurissen over hoe de storm die corona heette een vulkaan werd

EINDHOVEN - Het is een jaar na het ‘briefje van minister Bruins’, een bijna synoniem geworden begrip voor de entree van corona in Nederland. De eerste patiënt was een man uit Loon op Zand. Een paar dagen later volgde een vrouw uit Helmond. Hoe kijken directeur Ellis Jeurissen en arts infectieziekten Ronald ter Schegget van GGD Brabant Zuidoost terug op het voorbije jaar? 

 1. GGD-directeur Ellis Jeurissen: ‘Supermarkten laten het heel erg afweten in strijd tegen corona’
  PREMIUM

  GGD-directeur Ellis Jeurissen: ‘Supermark­ten laten het heel erg afweten in strijd tegen corona’

  EINDHOVEN - Ze overwoog even om wasknijpers op de neus van haar medewerkers te zetten en ze door een rietje te laten ademen. Zelfs binnen haar eigen GGD zag directeur Ellis Jeurissen (56) hoe enkele medewerkers onderling te weinig afstand hielden. Door dat rietje zouden ze ervaren wat coronapatiënten doormaken. En wat Jeurissen zelf doorstond. Twee weken lang kwam ze niet veel verder dan de slaapkamer en de drempel van de tuindeur, geveld door het virus.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

 1. Rutte: 'Er is niet veel veranderd maar wel net genoeg'
  Play

  Rutte: 'Er is niet veel veranderd maar wel net genoeg'

 2. Finalisten 'Koning voor 1 Dag' verrast met toepasselijke tuinversiering: 'Er hangt een prachtige kroon nu'
  Play

  Finalisten 'Koning voor 1 Dag' verrast met toepasse­lij­ke tuinversie­ring: 'Er hangt een prachtige kroon nu'