Annemarie Rouw-Zuidema van de GGD zet een reisvaccinatie bij Wouter Kox uit Nuenen. FOTO RENÉ MANDERS/FOTOMEULENHOF
Volledig scherm
PREMIUM
Annemarie Rouw-Zuidema van de GGD zet een reisvaccinatie bij Wouter Kox uit Nuenen. FOTO RENÉ MANDERS/FOTOMEULENHOF © Fotopersburo van de Meulenhof bv

GGD-verpleegkundige Eindhoven over reisvaccinaties: ‘Die prikjes kan ik slapend, terwijl ik op mijn hoofd sta!’

EINDHOVEN - Nee, lopende bandwerk is het niet bepaald. Iedere bezoeker van het spreekuur Reisvaccinaties krijgt bij de GGD in Eindhoven een persoonlijk gesprek. ,,We willen precies weten waar iemand heen gaat, wat zijn eventuele ziektegeschiedenis is, welke medicijnen hij slikt, waarvoor hij al is ingeënt. Dat is net zo belangrijk als de vaccinatie zelf", zegt Annemarie Rouw-Zuidema (56) uit Geldrop, een van de verpleegkundigen die de reizigersspreekuren draait. 

Veertien jaar al doet ze dit werk al. ,,Dus die prikken, dat zou ik ook slapend kunnen doen, terwijl ik op mijn hoofd sta.” Want daarvoor heeft ze 23 jaar in het Sint-Annaziekenhuis in Geldrop gewerkt op verschillende afdelingen. ,,Zelf heb ik ook veel gereisd, hier ook wel vaker mijn prikken gehaald. Dit leek me wel leuk werk, en dat is het ook. Het is heel zelfstandig en verantwoord werk. En iedereen heeft zijn eigen verhaal, dat maakt het afwisselend.”  

In samenwerking met indebuurt Eindhoven