Volledig scherm
© Menno Boon/beeldwaren.nl

Giftreinen blijven langer door Brabant denderen

DEN BOSCH - Brabant blijft langer dan verwacht opgescheept met een groot aantal giftreinen. De treinen moeten door onze provincie omdat er in Duitsland aan het spoor gewerkt wordt. De provincie zag het nieuws al aankomen, maar noemt het niettemin 'zeer vervelend'.

Goederentreinen (al dan niet gevuld met giftige stoffen) moeten bij voorkeur de Betuwelijn nemen richting Duitsland. Bij de oosterburen is het spoor echter nog onder de maat en zijn werkzaamheden nodig. Dat werk loopt vertraging op; staatssecretaris Dijksma houdt rekening met ‘enkele jaren’. Aanvankelijk zou alles in 2022 klaar zijn.

Tot de Duitsers klaar zijn zal Brabant de goederentreinen dus moeten dulden. Bijvoorbeeld op de bekende Brabantroute: van Breda en Tilburg richting Eindhoven. Gelukkig werden vorig jaar al wel extra maatregelen met de staatssecretaris afgesproken, reageert de provincie. Er wordt 80 miljoen uitgetrokken om de Brabantroute veiliger te maken en de overlast voor omwonenden terug te dringen. Ook wordt het aantal giftreinen op het traject omlaag gebracht.

Deskundige Nils Rosmuller van het Instituut Fysieke Veiligheid verwacht dat de werkzaamheden in Duitsland ook op het traject Utrecht-Den Bosch voelbaar zullen zijn.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7991 stemmen