Gigantische hennepkwekerij in Eindhoven blijkt nog groter dan gedacht: 1800 planten

UPDATE + videoEINDHOVEN - De politie heeft maandagmiddag een grote hennepkwekerij gevonden op een bedrijventerrein aan de Hastelweg in Eindhoven. De politie meldde eerder dan er ongeveer 1000 planten stonden. Dat aantal is een dag later bijgesteld. De kwekerij, gevestigd in een ruimte achter een stucadoorsbedrijf, bevatte zo’n 1.800 planten. 

Hoe de politie de hennepkwekerij op het spoor is gekomen, is nog onbekend. Ook is niet bekend of er iemand is aangehouden. Voor zover bekend was er niemand aanwezig op het moment van de inval.

De politie startte de zoekactie al in de ochtend. In eerste instantie lukte het niet om de kwekerij te vinden. Uiteindelijk bleek dat die zich bevond in de ruimte achter het stucadoorsbedrijf. De ruimte is alleen toegankelijk via het stucadoorsbedrijf.

Vakantie

De eigenaar van het bedrijf is met vakantie, zo liet zijn broer weten, die poolshoogte kwam nemen. ,,Ik weet er niks van, mijn broer is met vakantie, ik ben gevraagd om langs te rijden", aldus de broer. 

De ondernemer die zijn bedrijf in het naastgelegen pand heeft gevestigd zei maandagmiddag ‘verbaasd’ te zijn over de vondst. ,,Ik heb zelf nooit iets gemerkt.”

Vernietigd

De kwekerij is meteen na de ontdekking ervan ontmanteld. Alle planten zijn vernietigd.

Volledig scherm
Hennepkwekerij geruimd aan de Hastelweg in Eindhoven. © Bert Jansen
Volledig scherm
Hastelweg Eindhoven © Bert Jansen
Volledig scherm
Hastelweg Eindhoven © Bert Jansen

In samenwerking met indebuurt Eindhoven