Volledig scherm
© anp

'Glazenwassers' in Acht blijken inbrekers

EINDHOVEN - In de wijk Achtse Barrier en in Acht is een bende actief die inbraken pleegt op klaarlichte dag. Zij doen zich voor als glazenwassers en proberen zo uit of er iemand thuis is. Als er niemand reageert, breken ze in.

De medewerkers van de buurtpreventie in de wijken Acht en Achtse Barrier zijn dezer dagen extra alert op zogenaamde 'glazenwassers' die proberen in te breken. Buurtbewoners zijn inmiddels via Whatsapp en mail gewaarschuwd.

In de mail staat dat de glazenwassers ongevraagd ramen gaan wassen, ook aan de achterzijde van huizen. Als bewoners daar iets van zeggen, reageren ze agressief, maar maken ze zich meestal wel uit de voeten. Als zij niet worden aangesproken, breken ze in de woning in. Volgens de mail gaat het om personen met een 'Roemeens uiterlijk' die gebrekkig Nederlands spreken. Ze dragen werkkleding, een grijze werkbroek met een blauwe polo.

Balen
In eerste instantie stond in het bericht dat zij rond zouden rijden in een wit busje met blauwe belettering 'Hollandia Cleaning'. Bij nader inzien blijkt dit niet te kloppen. Het gaat dus niet om het schoonmaakbedrijf HollandiaClean, gevestigd in de Archimedesstraat in Eindhoven. Zij hebben niets van doen met de glazenwassers uit het bericht en balen enorm van de kwestie.

De heer Asanov van HollandiaClean: ,,We hebben al contact opgenomen met de politie. Wij zijn bang dat onze glazenwassers niet meer veilig hun werk kunnen doen. Op onze shirts en auto staat altijd ons logo en wij laten een 'geweestkaartje' achter met onze contactgegevens. De politie gaat een tweet sturen om dit recht te zetten."

Buurtbewoners kunnen de politie bellen via 0900-8844 als ze de mannen tegenkomen. Indien mogelijk worden zij verzocht om foto's te maken van de mannen en hun voertuigen. De foto's mogen via de sociale media gedeeld worden zoals Whatsapp, Facebook en Twitter, zodat buurtbewoners een signalement hebben en goed geïnformeerd worden.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven