Volledig scherm
© Elke

Glow straalt ook op druilerige maandag

EINDHOVEN - Het leek er even op dat Glow maandag moeilijk uit de startblokken kwam. Maar schijn bedriegt, zo weet Lo Boelhouwers. Vanuit de Centrale Post ziet hij dagelijks hoe een mensenmassa de stad overspoelt.

Klokslag half zeven. De gure maandag van Glow 2016 is een feit. Op 30 plekken in Eindhoven worden de lampen ontstoken. Maar op straat is het rustig. Een enkele paraplu laat zich zien. In de Centrale Post, verscholen in de studentenbunker aan de J.F. Kennedylaan tuurt Lo Boelhouwers naar de videoschermen. "Dit is de stilte voor de storm... Wacht maar." Met een schuin oog kijkt hij naar de weersvoorspellingen. Een beetje regen, maar straks klaart het op.

Boelhouwers heeft een logische verklaring voor de nog lege straten. "Het publiek zit nog in het restaurant. Nog even een hapje eten en dan hup de straat op."

Verkeer
Wie niets met Glow heeft en Eindhoven na een dag noeste arbeid wil verlaten, hoeft niet te vrezen. Het verkeer stroomt zonder al te grote problemen de stad uit. De portofoons blijven onaangeroerd. Op de televisieschermen geen lang lint van rode achterlichten. "Nee het gaat goed. We hebben nog geen echte problemen gehad."

Een nieuwe blik op de schermen stemt Boelhouwers tevreden. "Zie je wel. Het gaat beginnen." In luttele minuten vullen de straten zich met een mensenmassa. "Ze komen als duveltjes uit een doosje. We hebben het meegemaakt dat de stad in een kwartier vol was." Dat gaat volgens Boelhouwers deze avond niet gebeuren. "Het worden er zo'n 70.000 verwacht ik. Een rustige Glow-avond. Naarmate we dichter naar het weekeinde gaan, loopt de teller op naar 95.000 bezoekers per avond."

Lees dinsdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant. Mooie foto's gemaakt tijdens Glow? Stuur ze naar ons Glow-fotoalbum.

Volledig scherm
© Sylvia van der Kruijs
Volledig scherm
© Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof
Volledig scherm
De Centrale Post, verscholen in de studentenbunker aan de J.F. Kennedylaan in Eindhoven © Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof
Volledig scherm
© Elke
Volledig scherm
Step into the light, kleurenspel in blauw © AEM van de Laar
Volledig scherm
© monia
Volledig scherm
Een schouwspel van licht en geluid in de Heuvel tijdens GLOW 2016. © Augusto

In samenwerking met indebuurt Eindhoven