Glutenvrije markt in Veldhoven: een rijstwafel met kaas, dan zat je altijd goed

VIDEOVELDHOVEN - Langzaam schuifelen ze deze zaterdag in een lange rijen langs de stands in evenementencomplex De Heiberg in Veldhoven. Op de glutenvrije markt kunnen coeliakie-patiënten voor één keer boodschappen doen zonder zorgen.  

,,Als ik in de zomer langs zo'n bakkersvitrine met aardbeienvlaaien loop is het wel eens moeilijk.” Het is zo wat Sandra van Rooij te binnen schiet op de vraag wat ze mist sinds ze een noodzakelijk glutenvrij dieet volgt. Dertig jaar alweer want Van Rooij kreeg de diagnose coeliakie (spreek uit als seu-lia-kie) als puber. ,,Opgelucht dat ik eindelijk wist waarom ik niet lekker in mijn vel zat. Maar het zorgde ook voor veel vragen. Want hoe weet je wat je wel en niet mag eten en drinken?”

  1. Opera Philip Glass komt binnen als een massief blok
    PREMIUM

    Opera Philip Glass komt binnen als een massief blok

    RECENSIE - Een opera als geen ander. Zo mag je Einstein on the Beach van Philip Glass gerust noemen. Geen clichématig klef verhaaltje in aria’s en duetten, maar een koor dat notennamen en cijfers zingt, vaak in onnavolgbaar hoog tempo en moordende afwisseling. Daarachter elektronische orgels die de snelheid nog opdrijven met pompende baslijnen en hoog wervelende slingers van tonen. Als rustpunt dienen kalm voorgedragen teksten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven