Volledig scherm
Grandcafé Berlage in Eindhoven. Deze foto is nog van voor de ingrijpende verbouwing.

Grandcafé Berlage in Eindhoven straks in andere handen

EINDHOVEN - Grandcafé Berlage op de Kleine Berg komt in andere handen. Per 1 januari 2019 neemt Chris Nabuurs (41) de zaak over. Het komend jaar gaat hij als manager aan de slag.

Eindhovenaar Nabuurs heeft ervaring in de Eindhovense horeca. Tussen 2003 en 2010 werkte hij bij De Vooruitgang op de Markt en daarna bij bierbrouwer Bavaria in Lieshout. Nabuurs neemt de zaak over van Marcel van de Spijker, Lukas Erens en Guidi Kusters. ,,Wij hebben alle drie naast Berlage nog andere werkzaamheden en hebben het afgelopen jaar ondervonden dat wij te weinig tijd hebben om hier veel aanwezig te zijn en deze prachtige zaak optimaal te runnen. Chris gaat nu een jaar lang deze zaak leiden en als manager leren kennen. Per 1 januari 2019 is de overname dan formeel een feit", zegt Van de Spijker.

Drempel wegnemen

Van de Spijker, Erens en Kusters namen Grandcafé Berlage in 2015 over van Leon Hamers en Frans Thijssen, die de zaak samen ruim 30 jaar runden. Na een ingrijpende verbouwing van interieur en tuin werd tevens de naam aangepast naar Berlage, Bar & Kitchen. Aan het concept wil de nieuwe manager Chris Nabuurs weinig veranderen. ,,Mensen moeten zich hier welkom voelen. Als er nog een drempel is, wil ik die graag wegnemen", aldus Nabuurs.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven