Volledig scherm
Scootmobiel op de Markt in Helmond (archieffoto ter illustratie) © FotoMeulenhof

Gratis scootmobiel voor één dag of weekend via pool Eindhoven

EINDHOVEN - Inwoners van Eindhoven die wat minder goed ter been zijn en zo heel af en toe een dagje of weekend gratis over een scootmobiel zouden willen beschikken, kunnen binnenkort terecht bij de scootmobielpool van de gemeente Eindhoven, WIJEindhoven, Sint-Annaklooster en leverancier Meyra.

,,De service is bedoeld voor mensen die niet permanent  een scootmobiel nodig hebben, maar het wel handig vinden om er één te kunnen gebruiken als ze eens een dagje uit willen", legt Berrie Derkx, filiaalmanager van Meyra uit. Ook voor mensen die in een rolstoel zitten en een keer een wat langere afstand willen afleggen, kan de scootmobiel-voor-één-dag een uitkomst zijn, aldus Derkx. 

Rijtest 

Belangstellenden kunnen zich melden bij WIJEindhoven. Een generalist  komt langs voor een gesprek om te beoordelen of de aanvrager recht heeft op een scootmobiel. Als dat het geval is, volgt de doorverwijzing naar Meyra aan de Pisanostraat of Medipoint aan de Dr. Cuyperslaan. Daar moet de aanvrager eerst een rijtest afleggen om in aanmerking te kunnen komen voor een klantenpas. 

Vooralsnog gaat de pool bescheiden van start; met drie scootmobielen van het type Excel Galaxy II. Derkx: ,,We willen het eerst uitproberen. Als het een succes blijkt, bouwen we het uit naar tien scootmobielen.” Het idee voor een scootmobielpool is niet nieuw en bestaat al in diverse gemeenten. Onlangs ging een pilot van start in Veldhoven. 

Kostenverlagend

Volgens Derkx kan de scootmobielpool ook kostenverlagend werken voor de gemeente, die scootmobielen verstrekt via de WMO (met eigen bijdrage). ,,Het komt nu vaak voor dat mensen een scootmobiel in hun schuur hebben staan en hem zelden gebruiken. Accu’s gaan kapot en moeten worden vervangen. Dat kost een hoop geld. Je kunt beter tien scootmobielen hebben staan die door vijftig mensen worden gedeeld, dan vijftig scootmobielen die in de schuur staan te verstoffen", aldus Derkx.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen