Volledig scherm
Ton Verhoeven (links) en compagnon Guus Haan in friettent Pieperz in Eerde. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Groeiend Pieperz opent filiaal op Strijp-S

EINDHOVEN - Geen fratsen, gewoon goeie friet. Daarmee wil Pieperz heel Nederland én de rest van de wereld veroveren. In Eindhoven komt een tweede zaak.

Groei is geen doel op zich maar eigenaar Ton Verhoeven droomt al wel serieus van 100 nieuwe friettentent binnen vijf jaar. Verhoeven startte zo'n drie jaar geleden Pieperz op de Noordkade in Veghel. Tegelijk omringde hij zich met grote partners die hem hielpen bij de zoektocht naar de beste aardappel, de beste bakolie, snacks en sauzen. ,,Eigenlijk wilde ik de zaak Bintjez noemen. Tot ik hoorde dat die aardappel niet zo'n beste naam meer heeft", lacht Verhoeven.

En dus werd het Pieperz, inmiddels ook de merknaam van de zelf ontwikkelde aardappel die exclusief voor hem in Flevoland en Zuid-Duitsland wordt verbouwd. In grote zakken liggen ze als smakelijke reclame ook in alle friettenten voordat ze vers gesneden het vet in gaan.

Inmiddels zit er een Pieperz in Eerde, op de Markt in Eindhoven ('dat is wel de Champions League qua friet bakken hoor met KFC en McDonald's in de buurt') en sinds eind mei in Oosterhout. Binnenkort gevolgd door nog een zaak in Eindhoven (Strijp-S) en bij Apenheul nog een pop-up Pieperz - als het aanslaat permanent.

,,We zijn constant op zoek naar nieuwe locaties maar dat valt niet mee", zegt Verhoeven. ,,We zoeken bijzondere plekken. Liefst wat groter en met voldoende parkeerruimte. Bij de meeste snackbars ligt het accent op afhalen, bij ons is het net andersom. Zeventig procent gaat zitten om te eten."

Door het dak

Verhoeven denkt aan vijftig zaken in Nederland en nog eens vijftig in het buitenland. De eerste buitenlandse vestiging wordt waarschijnlijk in Duitsland geopend maar China kan ook. ,,China? Ja, daar vinden ze friet geweldig lekker. De consumptie van aardappelen gaat daar compleet door het dak."

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
8407 stemmen