Volledig scherm
Het nieuwe Eindhovense Labrehuis

Groen licht voor nieuwbouw Labrehuis Eindhoven

EINDHOVEN - Neos en 'Thuis kunnen verder met hun nieuwbouwplan voor het Labrehuis aan de Boutenslaan, nu de Eindhovense gemeenteraad groen licht heeft gegeven. 

De kogel is door de kerk. Zorginstellling Neos en woningbouwvereniging 'Thuis in Eindhoven kunnen aan de slag met de nieuwbouwplannen voor het Labrehuis aan de Boutenslaan. De gemeenteraad van Eindhoven staat unaniem achter de plannen die daarvoor gemaakt zijn. 

Voorkomen overlast

Dat bleek dinsdagavond, na een lang en gedetailleerd debat in de raad over de afspraken die gemaakt zijn over het voorkomen van eventuele overlast door de bewoners van dit centrum voor dak- en thuislozen voor de omwonenden. 

De bewoners van de omliggende straten hebben zich daar de afgelopen maanden nogal  bezorgd over getoond. Ze beklaagden zich er over dat ze zowel niet voldoende bij de plannenmakerij betrokken waren en dat ze voor hun onrust geen gehoor vonden bij 'Thuis en Neos.  

Vorige week vonden de omwonenden wel gehoor voor hun verhaal bij de fracties in de Eindhovense gemeenteraad. Op aandringen van de raad kwam D66-wethouder Wilbert Seuren van Ruimtelijke Ordening dinsdag overdag al met een aantal toezeggingen om mogelijk overlast bij voorbaat in te dammen.

Aantal bewoners

Zo blijft het aantal bewoners van het vernieuwde Labrehuis beperkt tot maximaal 96. Verder verdwijnt de zorgfunctie van het vlakbij gelegen Ritahuis aan de Hoogstraat en van een eveneens aan de Boutenslaan gelegen sociaal pension van  Neos. 

,,Belangrijk is dat het vertrouwen van de buurt in de betrokken instanties en in de overheid hersteld wordt", constateerde PvdA-raadslid Jan Hopstaken. ,,Met deze toezeggingen komen we een heel eind."      

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven