Volledig scherm
Schets van de nieuwe Tongelreep. © Gemeente Eindhoven

Groen licht voor plan-Tongelreep

EINDHOVEN - Het nieuwbouwplan voor zwembad De Tongelreep kan op brede steun in de Eindhovense gemeenteraad rekenen. Behalve de vier coalitiepartijen scharen ook BBL, de Christen Unie en de Lijst Pim Fortuijn zich achter het voorstel om voor 19,5 miljoen drie nieuwe zwembaden te bouwen.

Als de gemeenteraad volgende week dinsdag definitief het groene licht geeft, kan in de loop van volgend jaar de aanbesteding plaats vinden. De bouw begint dan in 2019. De verwachting is dat de Eindhovense zwemmers en zwemverenigingen in  2020 in de vernieuwde Tongelreep zwemmen. 

Punt van discussie blijven nog de tarieven. Die zijn vastgesteld op 6,50 euro. Een deel van de gemeenteraad wil dat die een aantal jaren achter elkaar op dat niveau blijven. Sportwethouder Jakob Wedemeijer (SP) vraagt zich echter af of het wel verstandig is als de gemeenteraad en het college van B & W op dat punt over hun graf heen regeren. ,,Een volgende gemeenteraad kan hier heel anders over denken. Dan wekken we verwachtingen die we niet waar kunnen maken." 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven