Volledig scherm
PREMIUM
Activiteiten tijdens de vorige editie van Talent Land in Guadalajara, Mexico. © ©Talent Land / Ana Cristina Rodr

Groot tekort hightech personeel: Brainport lokt Mexicaanse tech-talenten met PSV

EINDHOVEN - Het tekort aan hightech- personeel in Zuidoost-Brabant is zo groot dat het de groei belemmert. Een Brainport-delegatie gaat daarom de komende week naar Mexico om knappe koppen te winnen. Met PSV als grote trekker.

PSV moet de komende week als een magneet werken op kenniswerkers in de Mexicaanse stad Guadalajara, de tweede stad van het land. Op een grote beurs waar vanaf maandag tienduizenden it'ers, technische studenten en afgestudeerden op afkomen, gaat Brainport Eindhoven talent scouten voor een topbaan bij bedrijven als ASML en Philips of bij één van hun toeleveranciers. De ondernemingen kunnen meeliften op de populariteit van PSV in Mexico.

  1. Aircision in Eindhoven wil bij 5G test lasers als datakabels door de lucht sturen
    PREMIUM

    Aircision in Eindhoven wil bij 5G test lasers als datakabels door de lucht sturen

    EINDHOVEN - Onder de straten in de steden ligt het vol met kabels en buizen en met de komst van het nieuwe 5G mobiele netwerk dreigen er nog vele bij te komen. Als het aan John Reid en Luis Oliveira van Aircision ligt hoeven het er niet zoveel te zijn. „Met onze technologie kunnen we data met laserstralen versturen. Lasers op gebouwen en masten zenden gecodeerde lichtstralen naar elkaar. Op die laserstralen versturen we data met een snelheid van tien gigabit per seconde. Dat is een 5G snelheid die met radiografische straalzenders niet te halen is. Het nadeel dat regen en mist de lasers kunnen onderbreken, daar hebben wij wat op gevonden.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven