Volledig scherm
Overstroomde aspergevelden in Leende. © fotomeulenhof

Groot verschil bij waterschappen in afhandeling claims wateroverlast

EINDHOVEN - Betaal je als waterschap een claim door wateroverlast desnoods uit eigen zak of laat je de beoordeling aan de verzekeraar? Aa en Maas trekt de beurs en bij De Dommel begeleiden ze gedupeerden door het lange verzekeringsproces.

Al voor de wateroverlast van juni hebben ze bij waterschap Aa en Maas de keuze gemaakt om meer regie te nemen in de afhandeling van kleine schades.

Dat betekent dat schades onder de 50.000 euro zonder tussenkomst van de verzekeraar door het waterschap afgehandeld worden. Hierdoor belandt door de overlast in juni nu slechts een klein deel van de 254 claims bij de verzekeraar. "We verwachten dat een kleine dertig dossiers via de verzekeraar worden afgehandeld", laat dijkgraaf Lambert Verheijen weten.

Zijn collega Peter Glas van De Dommel telt 310 schadeclaims. Zijn organisatie vliegt de schadegevallen anders aan. "We hebben inmiddels ruim 250 keukentafelgesprekken gevoerd met de mensen die menen dat er iets fout gegaan is. We begeleiden ze in het hele proces. We nemen zelfs een jurist mee om ervoor te zorgen dat alle formulieren juist worden ingevuld. Dan lopen we in een later stadium geen vertraging op omdat er dingen niet kloppen." Maar de verzekeraar heeft tijd nodig om alle claims te beoordelen. Naar verwachting worden bij De Dommel daarom de eerste schades in februari 2017 uitbetaald. Dat is het moment waarop buurman Aa en Maas de laatste gedupeerden uitsluitsel geeft.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven