Snollebollekes-concert
Volledig scherm
PREMIUM
Snollebollekes-concert © Mischa Massink

Grote onzekerheid bij organisatoren: annuleren of Snollebollekes met 1,5 meter afstand?

EINDHOVEN - Concert- en festivalorganisatoren in de regio verkeren in grote onzekerheid. Verplaatsen, cancelen of doorgaan? ,,Iedereen is aan het wachten.” Ondertussen koopt niemand nog een kaartje en komt er niks binnen. Grootste speler Mojo Concerts wil dat het hele festivalseizoen wordt geschrapt. Berichten uit de metal, het feestcircuit en de dance.

Adrie van den Berk
Volledig scherm
Adrie van den Berk © Wil Feijen

De sfeer op het Eindhovense kantoor van Loud Noise? Gelaten, zegt Tjerk Maas. ,,We hebben geen invloed op de situatie, kunnen alleen maar afwachten, veel koffiedik kijken en speculeren. Alles verandert iedere dag.” Loud Noise is een serieuze speler in de metal- en rockwereld. Veel van hun evenementen werden al geschrapt.

Op de burelen van het Eindhovense Berk Music, grote speler in levensliedland en op de feestmarkt, is het nauwelijks anders. ,,Mijn mensen zijn de hele bezig met het in het goede banen leiden van het cancelen en verplaatsen van optredens”, zegt Adrie van den Berk. ,,Het is lastig, want de toppers, zoals Ferry de Lits, Partyfriex, Snollebollekes en Django Wagner zitten altijd al voor een jaar bijna vol. We zitten nu al in augustus volgend jaar.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven