Guus (10) wordt Wembley uitgezet omdat hij PSV-shirt draagt: ‘Dat ging best wel lomp’

VideoEINDHOVEN/LONDEN - Wat voor de tienjarige Guus Dansen uit Eindhoven een onvergetelijk voetbaluitje in Londen had moeten worden met zijn vader Peter, eindigde dinsdagavond in een deceptie voor de jonge PSV-supporter.  Hij mocht het stadion niet in, want hij droeg een PSV-shirt. 

Maandenlang had Guus uitgekeken naar de uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur in het roemrijke Wembley Stadion. Hij ging er samen met zijn vader, een vriendje en diens pa heen. Het zou zijn allereerste uitduel zijn als fan van de Eindhovense club. 

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Guus (rechts) © Peter Dansen

Thuisvak

Kaartjes voor het uitvak, met plaatsen voor de PSV-aanhang, hadden ze niet. Omdat die tickets al snel na de loting waren uitverkocht, bestelden zijn ouders kaartjes voor het thuisvak via de officiële website van Tottenham. Ze zouden de wedstrijd dan wel bekijken tussen het Engelse publiek. 

Maar vlak voor de Champions League-wedstrijd dinsdagavond stak een Engelse suppoost daar een stokje voor. Guus werd de toegang tot Wembley ontzegd. ,,Een suppoost had onder zijn jas nog net een streepje rood gezien”, vertelde zijn moeder Kirsten van Duren. Zonder pardon werd haar zoontje bij de poort tegengehouden. ,,Dat ging best wel lomp. Guus is maar een dun, smal mannetje. Hij was er heel erg van onder de indruk. Mijn man probeerde nog: we kunnen het shirtje wel uitdoen, of hij kon zijn jas gewoon helemaal dichtdoen. Maar nee, ze mochten er niet door, hun kaartjes werden afgepakt. Ze werden buitengezet, bijna alsof ze een stelletje hooligans waren.” 

De moeder van Guus geeft aan dat ze er niet over na hadden gedacht of Guus zijn PSV-shirt wel kon dragen op de ‘vijandelijke’ tribune. ,,Dat hele stadion zat vol met PSV-supporters. Ze zaten gewoon met hun shirtje aan tussen het thuispubliek.”

Noodgedwongen zag Guus in een bar in de Engelse hoofdstad hoe zijn team door twee late tegengoals ook nog eens een nederlaag moest incasseren (2-1).

Volledig scherm
Guus Dansen mocht het Wembly Stadion niet in. © Peter Dansen

In samenwerking met indebuurt Eindhoven