Volledig scherm
Niels van Swaemen zet de contouren van de beeltenis van Guus Meeuwis uit. © Rob Burg

Guus in PSV-shirt vereeuwigd op muur langs spoor in Eindhoven

EINDHOVEN - Echt mooi is-ie niet, de 300 meter lange roze muur langs het spoor op de PSV-laan. Dat moet de voetbalclub zelf ook gedacht hebben. 

In opdracht van PSV wordt momenteel de veelvuldig met graffiti bespoten muur aangepakt door de kunstenaars van Studio Giftig, onder andere de makers van de John Cleese-schildering (Silly Walk) in het Dommeltunneltje in Eindhoven. 

Promoten
PSV en Umbro, de leverancier van de outfits van de spelers, willen het nieuwe seizoensshirt promoten, vertelt Niels van Swaemen van Studio Giftig. En wie kan dat beter dan de zanger die de afgelopen week het stadion vier keer vulde met een uitzinnig publiek? Op de muur prijkt straks de beeltenis van Guus Meeuwis in PSV-kleuren. 

,,Er komt nog een anti-graffitilaag overheen", vertelt Van Swaemen, ,,zodat-ie ook netjes blijft." De kunstenaars zijn donderdag begonnen met hun klus. Tot eind deze maand zijn zij bezig met het aanbrengen van de muurschildering. Volgens Van Swaemen wordt later in het jaar ook de overige 270 meter muur aangepakt, in opdracht van de gemeente. 

Volledig scherm
© Rob Burg

In samenwerking met indebuurt Eindhoven