Guus Meeuwis lanceert ‘Groots Junior’; voor kinderen, zonder bierdouches

UPDATE + VIDEOEINDHOVEN - Guus Meeuwis lanceerde dinsdagmiddag in het Philips Stadion een nieuw concept: een stadionconcert voor en door kinderen: ‘Groots met een zachte G Junior’.

Volledig scherm
Guus Meeuwis en de kinderen tijdens de persconferentie. © Dieter van den Bergh

Wie er op het podium te zien zullen zijn, behalve Guus en zijn mannen? Dat is nog een verrassing, zegt gastmanager Rosanne (10) bij de persconferentie. ,,Aah... en in ruil voor een zak snoep?”, probeert een journalist. ,,Nee, we zijn nog in onderhandeling. Maar er is een wensenlijst.” Daar staat in elk geval de naam van Bruno Mars op.

Junior managementteam

Rosanne is een van de zes kinderen die door Guus Meeuwis is aangesteld in zijn speciale ‘Junior managementteam’, dat garant moet staan voor een eerste geslaagde versie van ‘kinderconcert’ Groots met een zachte G Junior, 12 juni in het Philips Stadion. Ook in dat team onder meer een geluid- en lichtmanager, zijn eigen Tilburgse zoon Jules (8) die de manager is die ervoor moet zorgen dat pa goed eet en op tijd naar bed gaat, en gezelligheidsmanager Benjamin (9) uit Veldhoven. Hij toonde bij de presentatie in het Philips Stadion een heus ‘moodboard’. ,,Ik wil ervoor zorgen dat alles voor iedereen gezellig is, en dat mensen niet bijvoorbeeld allemaal in het zwart gekleed gaan.”

Alle kinderen zijn welkom, ,,maar we denken dat kinderen van 6 tot en met 12 jaar dit het leukste vinden”, aldus Meeuwis. ,,Bij de zondagmiddagshow komen altijd al veel gezinnen, dat was de inspiratie om dit concert te geven.”

Met kinderen een mega-concert organiseren is ,,geen sinecure”, merkt Meeuwis, ,,maar er komen verrassende ideeën uit.” Zo behoort tot de eisen van de het managementteam dat er ook kinderen op het podium zullen staan die dag.

Ouders niet zonder kind

Op 12 juni zal het stadion overigens niet alleen met kinderen gevuld zijn: kinderen moeten vergezeld worden door hun ouders. En ouders mogen niet stiekem alleen komen. Ook wordt er geen bier getapt: het zal wennen zijn zonder bierdouche tijdens ‘t Dondert en ‘t Bliksemt’

Of er meer ‘kinderconcerten’ komen? Meeuwis: ,,Eerst dit concert maar ‘s vol krijgen. Als het een te gekke middag wordt, kijken we misschien verder.”

In juni staat Meeuwis voor het 14e opeenvolgende jaar met zijn reeks Groots met een zachte G in het Philips Stadion. De juniorversie vindt plaats voorafgaand aan de reguliere shows op 14, 15 en 16 juni.

Volledig scherm
© ANP Kippa
  1. Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven