Volledig scherm
Gynaecoloog Pieter van Runnard Heimel en verloskundige Nicole Manders. © vrij

Gynaecoloog MMC houdt spreekuur bij 040verloskunde

VELDHOVEN/EINDHOVEN - Als eerste in de regio gaat gynaecoloog Pieter van Runnard Heimel van het Máxima Medisch Centrum spreekuur houden bij verloskundig centrum 040verloskunde in Eindhoven. 

Eens per maand schuift de arts aan bij de verloskundigen om vrouwen met specifieke klachten of vragen te spreken. Samen bepalen zij dan het vervolg. ,,Door deze samenwerking worden de lijnen tussen de verloskundigenpraktijk en het ziekenhuis nog korter", zegt verloskundige Nicole Manders. ,,Zo kan snel en eenvoudig overlegd worden."

Gynaecoloog Van Runnard Heimel ziet ook grote voordelen: ,,Zwangeren hoeven niet naar het ziekenhuis. Wij komen naar hen toe en dat is wel zo prettig." Het gezamenlijke spreekuur is bedoeld voor zwangerschappen waarbij extra risico's aanwezig zijn. 

Het MMC werkt sinds twee jaar samen met zestien verloskundigenpraktijken en kraamzorg-organisaties in Eindhoven en de Kempen. Vrouwen kunnen in het Vrouw-Moeder-Kindcentrum van het MMC bevallen onder leiding van hun eigen verloskundigen. De verloskamers liggen vlakbij de intensive care en de medium care-afdelingen voor kraamzorg. Als er tijdens of na de bevalling een complicatie optreedt, zijn de gespecialiseerde medici op afroep beschikbaar. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
8036 stemmen