Volledig scherm
PREMIUM
De Eindhovense wethouders, met in hun hand het coalitieakkoord. V.l.n.r. Marcel Oosterveer (VVD), Monique List (VVD), Stijn Steenbakkers (CDA), Renate Richters (GroenLinks), Yasin Torunoglu (PvdA) en Jan van der Meer (GroenLinks). © Ton van de Meulenhof

Haarscheurtjes in Eindhovense coalitie

AnalyseEINDHOVEN - Amper zeven maanden nadat de Eindhovense coalitie aantrad, wordt deze nu voor de eerste keer serieus op de proef gesteld. Meteen worden er wat haarscheurtjes zichtbaar. 

Het was een verstandshuwelijk, na de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar in maart in Eindhoven.  De VVD was met zeven zetels plots de grootste partij. GroenLinks was met een winst van vier zetels plots de grote verkiezingswinnaar. 

  1. Werkstraf geëist tegen Eindhovense advocaat voor mishandeling en bedreiging
    PREMIUM

    Werkstraf geëist tegen Eindhoven­se advocaat voor mishande­ling en bedreiging

    BREDA - Voor de gewelddadige escalatie van de heimelijke relatie met zijn minnares en bedreiging en mishandeling van zijn echtgenote is tegen een Eindhovense advocaat een taakstraf van 100 uur geëist. Volgens de aanklager heeft de advocaat een voorbeeldfunctie en zit de maatschappij niet op zijn agressieve gedrag te wachten. Ze eiste daarom bovendien een voorwaardelijke celstraf van drie maanden met een behandeling van zijn temperament als de reclassering dat nodig vindt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven