Volledig scherm
Het Paleis van Justitie in Den Bosch. © ANP

Half jaar cel voor man uit Geldrop voor opslag grondstoffen speed

DEN BOSCH - De 51-jarige John M. uit Geldrop moet een half jaar de gevangenis in, vanwege de opslag van een grote hoeveelheid grondstoffen voor drugs. Ook krijgt hij 6 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd. 

Toen de politie vorig jaar juli zijn garagebox onderzocht, stuitte zij op honderden kilo's apaan, BMK en citroenzuur; grondstoffen die worden gebruikt bij de productie van amfetamine. De Geldroppenaar zei twee weken geleden tijdens de rechtszaak dat hij de box in bruikleen had gegeven aan een man die er zijn huisraad wilde opslaan. M. zou niets hebben geweten van de opslag van chemicaliën. De gebruiker van de garagebox was begin vorig jaar overleden, maar M. had daarna niet om teruggave van zijn sleutels verzocht. 

De rechtbank vindt zijn verhaal ‘volstrekt ongeloofwaardig’ en verwijt hem bovendien dat hij een overledene de schuld in de schoenen wilde schuiven.  

  1. Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmensen herkennen dieren niet meer’

    Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmen­sen herkennen dieren niet meer’

    EINDHOVEN - Zouden er echt pinguïns zitten bij het kanaal in Helmond, zoals iemand laatst doorgaf? Op de meldkamer van de Dierenambulance in Zuidoost-Brabant weten ze inmiddels wel beter. Ze krijgen hier meldingen van de gekste dieren in nood. ,,Het lijkt of vooral mensen uit de stad dieren niet meer herkennen‘’, zegt Pascale Attema van de meldkamer in Eindhoven. Samen met haar collega's zette ze de meest opvallende meldingen op een rij.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
6983 stemmen