Volledig scherm
© Herman Guelen

Halfjaar schrijfster in klas; project Schoolschrijver van start in Eindhoven

EINDHOVEN - Tijdens een feestelijke bijeenkomst in sporthal Eckart vond vrijdag de start plaats van het project De Schoolschrijver.

In het kader van het project De Schoolschrijver zijn in Eindhoven twee kinderboekenschrijvers voor een halfjaar gekoppeld aan een basisschool: schrijfster Annemarie Bon uit Den Bosch is verbonden aan basisschool Tweelingen en collega Anja Vereijken uit Gerwen aan basisschool Louis Buelens.

De Schoolschrijver is bedoeld voor scholen die met creatief taalonderwijs het leesplezier, de woordenschat en talentontwikkeling in het schrijven van verhalen willen bevorderen. Daarmee wordt tegelijkertijd leesachterstand weggewerkt en/of leesvaardigheid verbeterd. Het project kan als vervanging van de ‘gewone’ taallessen dienen.

Creatief

De schrijfsters verzorgen een aantal lessen. Daarnaast krijgen leerkrachten in een workshop tools aangereikt om hun taallessen creatiever in te richten. De ouders worden benaderd om een en ander thuis ook te enthousiasmeren.

Marfa Vermeulen, mediacoach van medeorganisator Bibliotheek Eindhoven: ,,Salto-school Louis Buelens en SKPO-school Tweelingen zijn de gelukkigen en ze gaan er ook helemaal voor.”

De schrijfsters werden vrijdag door meneer Mark van de Kruijs, geholpen door de voorleeskampioenen van beide scholen, Anas Ali en Khouloud Hajitou, op ludieke wijze voorgesteld. De schrijfsters en hun werk zijn te volgen op hun sites.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven