Volledig scherm
PREMIUM
Bij een dodelijk ongeval in Wernhout, jongstleden maart, kwamen twee Polen om het leven. © MaRicMedia / Tom van der Put

Halverwege het jaar een stuk minder verkeersdoden op Brabantse wegen

BREDA - Op de Brabantse wegen zijn halverwege dit jaar 46 verkeersdoden gevallen. In vergelijking met dezelfde periode in 2018 zijn dat er vijftien minder. Hoewel het om een flinke daling gaat, waakt de provincie voor optimisme. “Uit deze cijfers kun je eigenlijk niets afleiden.”

In Brabant steeg het aantal verkeersdoden vorig jaar het hardst van alle provincies. Het verkeer schreef gitzwarte cijfers. Waar in 2017 nog 98 mensen het leven lieten bij een verkeersongeval, waren dat er een jaar later maar liefst 150, bleek uit cijfers van het CBS. Het ging om een stijging van 53 procent, wat in dertig jaar tijd niet meer was voorgekomen. Dat de provincie Brabant afstevende op een enorme stijging van het aantal verkeersdoden, werd halverwege 2018 in feite al duidelijk. Toen telde de provincie minstens 61 doden, een cijfer dat bovendien slechts gebaseerd was op ongevalgegevens van de politie. Mensen die gewond in het ziekenhuis waren opgenomen en daar na enkele dagen overleden, waren daar nog niet bij opgeteld.

  1. Van Bommel vindt niet dat PSV is weggespeeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

    Van Bommel vindt niet dat PSV is wegge­speeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

    PSV-trainer Mark van Bommel vond na afloop van FC Utrecht-PSV niet dat zijn ploeg is weggespeeld. De 3-0 nederlaag kwam in de tweede helft tot stand. ,,We hebben het zelf weggegeven”, gaf hij onder meer aan. Hij was niet te spreken over de rode kaarten die Nick Viergever en Jorrit Hendrix pakten, maar gaf tegelijkertijd aan dat het hem zelf ook een aantal keren is overkomen. ,,Het mag alleen niet gebeuren.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (49%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8981 stemmen