Volledig scherm
© Thinkstock

Hardleerse oplichter sloeg toe in Best en Eindhoven

DEN BOSCH - Keer op keer lukte het. Drank en tapinstallaties bestellen, die meenemen en vervolgens niet betalen. Verdachte Michael G. (33) sloeg toe in Best, Eindhoven en andere plaatsen in het hele land.

Bij de rechtbank in Den Bosch eiste de officier van justitie maandag een celstraf van vier maanden tegen Roosendaler G. Eigenlijk stond er zeven maanden voor de acht bewezen gevallen, vond ze. Maar omdat de zaak bij justitie zonder goede reden veel vertraging had opgelopen, kreeg de verdachte strafkorting. De feiten die aan de orde waren, speelden al in 2013. De zaak tegen een medeverdachte werd gisteren niet behandeld omdat er een fout was geslopen in de dagvaarding.

Truc
G. - niet aanwezig in de rechtszaal - zit momenteel al een straf uit voor gelijksoortige gevallen van oplichting. Naar eigen zeggen heeft hij in totaal 63 keer dezelfde truc toegepast. Saillant detail daarbij was, dat hij vaak onder eigen naam de bestellingen deed en ophaalde, samen met de medeverdachte. De acht in 2013 gedupeerde drankenhandels stelden dat ze het schip in gingen voor bedragen variërend van 980 tot 3741 euro.

Afstraffen
Advocaat H. van Asselt van G., betoogde dat de geëiste celstraf van vier maanden geen meerwaarde heeft omdat zijn cliënt 'geen slimme doortrapte oplichter is' en na het uitzitten van zijn huidige straf de draad van een normaal leven weer wil oppakken. De officier stelde daar tegenover dat G. zoiets al eerder had beloofd, en niet waargemaakt. "Gewoon afstraffen", vond zij.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven