Volledig scherm
Heistellingen leggen de basis voor de Brainport Industries Campus (BIC) aan de Rijtackerweg/Landsard bij Eindhoven Airport, waar zich als eerste bedrijf KMWE gaat vestigen. © Jean Pierre Reijnen

Heimachines aan de slag bij Brainport Industries Campus Eindhoven

EINDHOVEN - In de bossen bij de Anthony Fokkerweg en de A2 wordt inmiddels gewerkt aan de nieuwe Brainport Industries Campus.

Een kale vlakte van een enorme omvang, met daarop drie heimachines, zo ziet de bouwlocatie van Brainport Industries Campus (BIC) bij de Antony Fokkerweg/N2/A2 er momenteel uit. 2000 heipalen verdwijnen daar de komende tijd de grond in. Daarna worden nog 73.000 kleinere palen de grond in geduwd. Allemaal om de eerste fase van deze fabriek van de toekomst voor de high tech-maakindustrie te dragen.

Op de lap grond van zes hectare - voorheen vooral landbouwgrond waar maïs op verbouwd werd - wordt een gebouw gezet met in totaal zo'n 100.000 vierkante meter productievloeren, (gedeelde) cleanrooms, kantoren, leslokalen, ontwerpstudio's en dergelijke. In het midden verrijst een groot atrium van voornamelijk glas. Hier zijn verschillende gemeenschappelijke ruimtes ondergebracht.

In mei volgend jaar moet initiatiefnemer KMWE, het bedrijf voor componenten voor high tech-machines, kunnen inhuizen. Nog voor de zomervakantie volgt dan de officiële opening. Naast KMWE betrekken onder meer 1500 studenten van Summa College, 3D-printbedrijf Additive Industries, leverancier van industriële apparatuur Anteryon en automatiseerder Festo het eerste gebouw.

Onderwijsinstellingen

Dat is nu voor ongeveer 60 procent verhuurd. Met twee andere onderwijsinstellingen wordt volgens projectontwikkelaar SDK Vastgoed overlegd. In totaal komt er op langere termijn 25 hectare bebouwing in het gebied, ook aan de noordkant van de Oirschotsedijk. In het bos bij fase een is ook nog een andere bouwlocatie te zien. Hier komt een parkeergarage voor 990 auto's van medewerkers en bezoekers van de BIC.

Volledig scherm
Afgekocht. Eindhoven, Meerhoven, BIC terrein © Ronald Otter
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven