Volledig scherm
PREMIUM
Eindhoven Hilaria © Bert Jansen

Heimwee naar het 'rondje kermis' in Eindhoven

EINDHOVEN - Vroeger was alles beter, ook de kermis. Onzin, zo stelt Park Hilaria-bedenker Martie Dekkers. 'Het is zoeken naar iets dat niet meer bestaat.'

De gekte van Park Hilaria trok de afgelopen tien dagen 450.000 bezoekers naar de Kennedylaan. Geholpen door het mooie weer was ook de zeventiende editie van het evenement een succes. Toch gaan de gedachten van vorige kermisgeneraties nog wel eens terug naar de kermis van weleer. Terug naar het rondje kermis wat in Eindhoven voor velen een jaarlijkse traditie was. Tot de jaren zeventig slingerde de zomerkermis in de binnenstad als een lint over het Wilhelminaplein via de Willemstraat, Emmasingel en het 18 Septemberplein naar de Markt. Ook in Woensel was het bal. In het winkelcentrum en op de Woenselse Markt.

  1. Komst voetbalclub RPC naar sportpark Heihoef stuit op bezwaren
    PREMIUM

    Komst voetbal­club RPC naar sportpark Heihoef stuit op bezwaren

    EINDHOVEN - Bezoekers van de voetbalclubs RPC en Tivoli zullen ongetwijfeld hun auto parkeren in de berm van de Roostenlaan. Te meer ook omdat er eigenlijk te weinig plekken zijn voor alle bezoekers als de grote club RPC erbij komt op Heihoef. Althans in de ogen van omwonenden en Scouting Stratum. De gemeente Eindhoven heeft berekend dat er 160 plaatsen nodig zijn, terwijl er in totaal 161 voorhanden zijn. Daarbij kan uitgeweken worden naar de parkeerplaats van het Joriscollege aan de overkant van de Roostenlaan.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven