Volledig scherm
Geparkeerde auto's bij de bushalte in Meerhoven. © Tom Valstar/fotomeulenhof

Hele wijk Meerhoven gehoord over betaald parkeren

EINDHOVEN - Op uitnodiging van de samenwerkende buurtverenigingen in Meerhoven komt wethouder Jannie Visscher alle inwoners zelf tekst en uitleg geven over betaald parkeren. Dat blijft volgens de gemeente Eindhoven immers de enige oplossing voor de parkeerdrukte.

In Meerhoven wordt al jaren geklaagd over de parkeeroverlast. Die wordt veroorzaakt door reizigers én personeelsleden die op Eindhoven Airport moeten zijn maar massaal kiezen voor het gratis parkeren in de woonwijk. Daarom willen de buurtverenigingen ook dat het vliegveld meebetaalt aan de vergunningen bijvoorbeeld.

Vergunning
De gemeente wil in Meerhoven dezelfde oplossing toepassen als elders in de stad: betaald parkeren waarbij bewoners een vergunning moeten kopen. Maar dan moeten de bewoners dat wel zelf aanvragen. De verenigingen hebben hun leden al gepolst. Een meerderheid is tegen. "Maar dit is zo'n beladen onderwerp. Daarover willen wij alle inwoners van Meerhoven horen", aldus voorzitter Ruben Trieling van buurtvereniging Grasrijk.

De avond is donderdag 24 november om 19.30 uur in De Startbaan aan de Meerbos. Aanmelden via de website.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven