Volledig scherm
Toegangspoortjes op NS station Eindhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Helft poortjes station Eindhoven al dicht

EINDHOVEN – NS neemt de elektronische toegangspoortjes op het station in Eindhoven gefaseerd in gebruik. Vanaf 6 april is de helft van het aantal poortjes gesloten, meldt een woordvoerster desgevraagd. Wanneer álle poortjes worden gesloten, is nog onderwerp van overleg met de gemeente.

Het station in Eindhoven is een van de dertien stations waarvan de hal een verbinding vormt tussen twee delen van de stad. Om de poortjes te kunnen openen is een ov-chipkaart nodig. Ook kunnen mensen die niet over zo’n kaart beschikken sinds deze maand een gratis ‘passagepas’ aanvragen bij NS.

LEES OOK: 'Spoortunnel Eindhoven blijft open als doorsteek van noord naar zuid'

Passagepassen
De afgelopen weken heeft het vervoersbedrijf honderden brieven verstuurd aan particulieren en bedrijven, waarin op deze mogelijkheid werd gewezen. Dat heeft tot op heden geresulteerd in de uitgifte van 1850 passagepassen aan belanghebbenden, wonend of werkend op 750 verschillende adressen rondom het station. 

Volgens de woordvoerster van NS zijn de brieven in een relatief grote straal in Eindhoven verspreid.  De passen zijn twee jaar geldig. Daarna kunnen nieuwe worden aangevraagd. Dat kan op de website van de NS.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven