Volledig scherm
PREMIUM
Vanaf de kruising met de Ten Hagestraat en Kanaalstraat is de Vestdijk in Eindhoven vanaf maandag 3 september afgesloten vanwege de herinrichting © ED

Herinrichting Vestdijk ook voelbaar in rest van Eindhoven

EINDHOVEN - Na de spits op maandag 3 september beginnen de werkzaamheden aan de Vestdijk in Eindhoven. Om de bijna volledige afsluiting tussen Ten Hagestraat en 18 Septemberplein mogelijk te maken begint de gemeente donderdag met de inrichting van een busstrook op de Keizersgracht-Wal. 

Alle bussen die nu over de Vestdijk de stad in- en uitrijden moeten straks over de westelijke binnenring, via de Emmasingel. Om daar voor doorstroming te zorgen, komt er een aparte busstrook tussen de Willemstraat en het Stadhuisplein. Voor auto's blijft er dan slechts één strook over. Met uitzondering van het stuk bij het Fens-parkeerterrein waar auto's ook rechtsaf mogen. 

  1. Oppositie Nuenen: burgemeester versterkt verdeeldheid

    Oppositie Nuenen: burgemees­ter versterkt verdeeld­heid

    DEN BOSCH/NUENEN - In een brief aan Provinciale Staten plaatsen de drie grootste oppositiepartijen in Nuenen grote vraagtekens bij de rol van burgemeester Maarten Houben in het fusieproces van de gemeente. De VVD, D66 en PvdA in Nuenen vinden dat de burgemeester ondanks eerdere waarschuwingen de kant blijft kiezen van de tegenstanders van de gedwongen fusie met Eindhoven. ,,Zijn opstelling versterkt de verdeeldheid in de raad’’, schrijven ze.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven