Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof

Hermes schrapt Eindhovense nachtbus met carnaval

EINDHOVEN - Feestvierders die tijdens carnaval 's nachts vanuit Eindhoven met de bus naar huis willen, komen dit jaar bedrogen uit. Vervoersmaatschappij Hermes trekt na vele jaren de stekker uit de nachtbus. 

Volgens een woordvoerder van Hermes was de dienstverlening de afgelopen jaren verliesgevend, vanwege een 'gebrek aan belangstelling'. Steeds minder mensen maakten volgens hem gebruik van de bussen die vanaf het Stadhuisplein onder meer naar Eindhoven-Noord, Geldrop en Veldhoven vertrokken, de laatste om 4.15 uur. In nacht van zaterdag op zondag stapten nog de meeste mensen in de bus: rond de duizend. Op de overige dagen lag dat aantal op zo'n vierhonderd, aldus Hermes.

Verliesgevend

De beslissing is door Hermes in overleg met de gemeente Eindhoven genomen. De nachtbus werd geheel door Hermes bekostigd, zonder een bijdrage van gemeente of provincie. "Zakelijk bekeken hadden we al veel eerder hiermee moeten stoppen", zegt de woordvoerder. "Op zaterdagnacht reden er acht bussen, elk vier ritten; 32 in totaal. Om de nachtbussen te laten rijden was een kaartverkooppunt op het Stadhuisplein nodig, beveiligingsmensen én chauffeurs."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Discriminerende foto’s op Facebook kosten Eindhovens LPF-commissielid boete
  PREMIUM

  Discrimine­ren­de foto’s op Facebook kosten Eindhovens LPF-commissie­lid boete

  EINDHOVEN - Het Eindhovense LPF-commissielid Mari Nijs maakte zich in november 2018 schuldig aan 'groepsbelediging' door het plaatsen van 'onredelijke en discriminerende' foto's op zijn Facebookpagina. Politierechter P. Appelhof veroordeelde de politicus maandag in Eindhoven tot een boete van 500 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. "Je mag niet meer voor je mening uitkomen", constateerde de 52-jarige Nijs verontwaardigd.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen