Volledig scherm
Leerlingen van de schilderopleiding uit Nuenen knappen momenteel het nieuwe pand van de Kledingbank op, onder professionele begeleiding. foto Irene Wouters

Herstart Kledingbank in Gestelsestraat

EINDHOVEN – De Kledingbank Eindhoven heeft een nieuw onderkomen gevonden.

De organisatie voor mensen met een zeer smalle beurs hervat de activiteiten op 22 april in een pand aan de Gestelsestraat 102a. De Kledingbank Eindhoven startte anderhalf jaar geleden als particulier initiatief in een kelder in de Kerkstraat.

Armlastige gezinnen kunnen er op afspraak terecht om gratis gloednieuwe kleding (afkomstig van bedrijven) uit te zoeken. Eigenaar Mebaverdi had de kelder ter beschikking gesteld maar meldde in het najaar dat hij er nieuwe plannen mee had. Voor de stichting begon daarmee een lange zoektocht naar een nieuwe accommodatie.

Mebaverdi bood een leegstaande loods aan de Kanaaldijk voor weinig geld aan maar de gemeente stak daar een stokje voor, wijzend op het bestemmingsplan. Daarna kwam een pand aan de Sportlaan in Strijp in beeld. Ook daaraan wilde de gemeente niet meewerken.

Uiteindelijk is een voormalig winkelpand van 800 vierkante meter op Gestelsestraat 102a gehuurd. Dat wordt nu opgeknapt. De Kledingbank kan dankzij financiële steun van Thomas à Villanova, stichting PCI en het Rabobank Coöperatiefonds in elk geval een jaar de huur betalen. De Kledingbank heeft de activiteiten nu tijdelijk opgeschort.

 1. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
  PREMIUM
  VIDEO

  Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

  EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.
 2. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
  PREMIUM

  Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

  EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven