Volledig scherm
Een artist's impression van het interieur van rooftoprestaurant VANE in de Groene Toren in Eindhoven. © NH Collection/VANE

Het loopt nu al storm bij rooftoprestaurant VANE in Eindhoven

EINDHOVEN - Het is nog drie weken tot de opening, maar nu al loopt het storm bij het nieuwe restaurant en skybar VANE op de bovenste verdieping van de Groene Toren aan de Vestdijk in Eindhoven. 

Dat meldt topchef Casimir Evens die na enkele jaren België weer in Eindhoven gaat koken. Het eerste weekend is al digitaal volgeboekt, meldt de site. 

Het restaurant is onderdeel van het nieuwe NH Collection-hotel in het omgebouwde kantoor - een project van het Eindhovense vastgoedduo Foolen en Reijs. Het luxe hotel heeft hier 134 kamers en op de dertiende verdieping het restaurant met skybar en terras. De overige ruimtes zijn omgebouwd tot 112 woningen. Die zijn al bewoond, het hotel opent 1 september. 

Het hotel maakt onderdeel uit van de internationale hotelketen NH Hotel Group, dat eerder het pop-up concept Roomservice at Olof’s, cocktailbar The Tailor en de restaurants Vermeer en The White Room opende in haar Amsterdamse hotels. Evens staat aan het roer in de keuken; hij was eerder werkzaam bij het tweesterrenrestaurant De Pastorale in België. De cocktailbar van VANE staat onder leiding van Tess Posthumus, een gelauwerde bartender.

Volledig scherm
Een artist's impression van het interieur van rooftoprestaurant VANE in de Groene Toren in Eindhoven. © NH Collection/VANE
  1. Een woning in Woensel als DDW-tentoonstellingsruimte

    Een woning in Woensel als DDW-ten­toon­stel­lings­ruim­te

    EINDHOVEN - Zoals veel goede ideeën ontstond ook deze tijdens een borrel. Iris van Daalen en Ruben Thier (samen het Eindhovense ontwerpduo ThierVanDaalen) spraken afgelopen zomer tijdens een ontmoeting van de Dutch Design Foundation met Katja Lucas en Rafaëlla Vandermühlen van die organisatie. Thier: "Gesproken werd er onder meer over de komende DDW en hoe mooi het zou zijn als tijdens die week een compleet huis dienst zou kunnen doen als expositieplek." 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven