Volledig scherm
In de afgelopen twee jaar waren er al vier eerdere actiedagen in het onderwijs, zoals hier op het Stadhuisplein in Eindhoven. © Twan Linders/ED

Het onderwijs voert actie in Zuidoost-Brabant

EINDHOVEN/HELMOND - Het basis- en voortgezet onderwijs voert woensdag actie. In de hele regio zijn scholen dicht of maken de lessen plaats voor ludieke acties. Lees hier het live-blog.

De leerkrachten vragen daarmee aandacht voor het nijpende lerarentekort, de stijgende werkdruk en - wat betreft het primair onderwijs - een eerlijker salaris. Het bedrag van 460 miljoen euro waarmee minister Arie Slob vrijdag over de brug kwam, heeft de leerkrachten niet milder gestemd. Dit geld heeft geen structureel karakter en is daarom in de ogen van de leraren niet de oplossing van de problemen waar het onderwijs mee kampt.

De acties zijn divers. Er zijn scholen waar ouders vandaag les geven, zoals op basisschool Dick Bruna in Veldhoven en Rapenland in Eindhoven. Er is een protestmars van pabostudenten naar de Effenaar, waar vanaf 11.00 uur een bijeenkomst plaatsvindt met vraaggesprekken, een optreden en het debat over de onderwijsbegroting, dat woensdag en donderdag door politiek Den Haag gevoerd wordt. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen