Volledig scherm
PREMIUM
Tak Sang Yuen staat aan het roer van Mei Wah; links zijn vrouw Anouk. © FotoMeulenhof

Het regent loftuitingen voor deze man en mama van restaurant Mei Wah in Eindhoven

RecensieEINDHOVEN - ‘Aziatisch restaurant van het jaar' en een notering in de laatste Lekker. Dus hup, op naar Mei Wah, waar de keukenprinses een bijna 80-jarige is. Nou Sui Wan Yuen-Ko, kietel ook onze smaakpapillen maar ... Beoordeling 7,8.

Mei Wah is al meer dan een halve eeuw een begrip in Eindhoven. Dus móét het Chinees restaurant wel bijzonder zijn. Maar wat is nou het geheim daar? De moeder des huizes zal er geheid iets mee van doen hebben ... Met Tak Sang Yuen staat inmiddels de derde generatie aan het roer; hij bestiert de zaak samen met zijn vrouw Anouk. En inderdaad, mama Sui Wan Yuen-Ko staat nog vrijwel dagelijks in de keuken. En dat doet ze goed, want restaurantgids Gault&Millau riep Mei Wah uit tot Aziatisch restaurant van het jaar 2019. De eetgelegenheid duikt bovendien op tussen de vijfhonderd beste restaurants van Nederland in de laatste Lekker. Nou, op naar de Leenderweg dus!

  1. Heimlichgreep nodig bij tv-kok Hugo Kennis als hij zich tijdens 5 Uur Live verslikt
    update

    Heimlich­greep nodig bij Eindhoven­se tv-kok Hugo Kennis als hij zich tijdens 5 Uur Live verslikt

    Kijkers van 5 Uur Live zagen tv-kok Hugo Kennis vanmiddag plots hoestend uit beeld verdwijnen. Tijdens een gesprek van presentatoren Daphne Bunskoek en Caroline Tensen begint de chef flink te kuchen. Als Bunskoek vraagt of het goed met hem gaat, rent Kennis uit beeld. Achter de schermen wordt er een heimlichgreep bij hem uitgevoerd. Na vijf pogingen lukte dat, vertelde hij in RTL Boulevard.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven