Het regent loftuitingen voor deze man en mama van restaurant Mei Wah in Eindhoven
RecensieEINDHOVEN - ‘Aziatisch restaurant van het jaar' en een notering in de laatste Lekker. Dus hup, op naar Mei Wah, waar de keukenprinses een bijna 80-jarige is. Nou Sui Wan Yuen-Ko, kietel ook onze smaakpapillen maar ... Beoordeling 7,8.
Delen per e-mail
Mei Wah is al meer dan een halve eeuw een begrip in Eindhoven. Dus móét het Chinees restaurant wel bijzonder zijn. Maar wat is nou het geheim daar? De moeder des huizes zal er geheid iets mee van doen hebben ... Met Tak Sang Yuen staat inmiddels de derde generatie aan het roer; hij bestiert de zaak samen met zijn vrouw Anouk. En inderdaad, mama Sui Wan Yuen-Ko staat nog vrijwel dagelijks in de keuken. En dat doet ze goed, want restaurantgids Gault&Millau riep Mei Wah uit tot Aziatisch restaurant van het jaar 2019. De eetgelegenheid duikt bovendien op tussen de vijfhonderd beste restaurants van Nederland in de laatste Lekker. Nou, op naar de Leenderweg dus!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Recensie Schoonheidsfoutjes verdampen in de sfeer bij Javaans Eetcafé in Eindhoven
EINDHOVEN - Van de rijsttafel beklijft vooral de rommeligheid. Maar de ambiance bij het Javaans Eetcafé is weer uniek. Als Paddy van Lieshout die maar weet veilig te stellen bij de verhuizing naar Beek en Donk ... Beoordeling 7-. -
PREMIUM
Recensie Ach, wij geven gewoon onze ogen de kost bij De Morgenstond in Griendtsveen
GRIENDTSVEEN - Die aardige ober gebaart maar weer: hij komt er zó aan. Het is een drukke doordeweekse dag en daarop zijn ze niet berekend bij herberg De Morgenstond. Maar ons stoort het wachten allerminst. Beoordeling: 7,0. -
PREMIUM
Recensie Chef-kok van Grotel's Genieten in Bakel weet wel raad met knorrende magen
BAKEL - Schrik niet bij binnenkomst: Grotel's Genieten ging op de schop, rigoureus. Maar het restaurant in Bakel blijft een fijn plekje om neer te strijken, zéker na een wandeling over de Grotelsche Heide. Beoordeling 7,6. -
PREMIUM
Recensie Hup, als de wiedeweerga naar restaurant Anno54 in Riethoven
RIETHOVEN - De inrichting is niet echt trendy, maar soit, wij zijn voor iets anders naar Anno54 gekomen. Of beter gezegd: voor íémand anders, de chef-kok. Ad Liebregts maakt lezers lyrisch, en wij snappen nu waarom. Beoordeling: 8,0. -
PREMIUM
Recensie In d'Ouwe Tramhalte in Duizel serveren ze schilderijtjes
DUIZEL - De smaken zijn niet altijd even subliem, maar soit: voor de ogen is het avondje in Duizel sowieso verwennerij. Ilse Graafmans en Rob Wijnen weten de harten van hun gasten bovendien te verwarmen. Beoordeling 7,3.
-
PREMIUM
Recensie Of had de chef-kok van 't Boshuys in Best gewoon zijn dag niet?
BEST - De verse tagliatelle is een zompige boel, de sliptongetjes smaken naar karton, en waar is de bediening mee bezig ...? Maar bij 't Boshuys in Best zit je wel schitterend. Beoordeling: 5,9. -
PREMIUM
Over de tong Benz at Kazerne in Eindhoven: Waanzinnig mooi, maar waar blijft het rocken?
EINDHOVEN - De jonge honden in de keuken hebben hun sporen reeds verdiend, hun tent is retestrak, de ontvangst is hartelijk en warm. En tóch kunnen we onze teleurstelling niet onderdrukken na een avondje Benz. -
PREMIUM
Recensie Aangenaam geroezemoes, eerlijke gerechten bij De Watermolen van Opwetten in Nuenen
NUENEN - Je krijgt wat je ziet bij De Watermolen van Opwetten, op je bord en om je heen. Ofwel niet al te ingewikkeld eten in een idyllisch decor. Alleen dat mariakaakje... Beoordeling 7,8.
In samenwerking met indebuurt Eindhoven