Christophe van der Maat, de nieuwe staatssecretaris van Defensie. Het belletje van Mark Rutte kwam precies op het goede moment.
Volledig scherm
PREMIUM
Christophe van der Maat, de nieuwe staatssecretaris van Defensie. Het belletje van Mark Rutte kwam precies op het goede moment. © Frank Jansen

Het telefoontje van Rutte dat alles veranderde voor staatssecretaris Van der Maat

DEN HAAG - Hij dacht al serieus na over een vertrek uit de politiek. Christophe van der Maat zou het in 2023, na acht jaar in het provinciebestuur, wel welletjes vinden. Een telefoontje van Mark Rutte vlak voor kerst veranderde alles. De timing was precies goed. Nu zit de 41-jarige Bredanaar in Den Haag, als de nieuwe staatssecretaris van Defensie van Rutte IV. 

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven