High Tech Campus: douceurtje Philips is trots van de regio

video / achtergrondEINDHOVEN - Een half miljard wordt nu uitgetrokken voor de uitbreiding van wat de slimste vierkante kilometer van Europa wordt genoemd: de High Tech Campus in Eindhoven. Wat is het geheim van deze multiculturele broedplaats voor innovatie?

Een doekje voor het bloeden, veel meer ook niet. De bevestiging in oktober 1997 dat Philips definitief zal neerstrijken in Amsterdam overschaduwt alles. Frits Philips heeft er geen goed woord voor over, Eindhoven is woest, de baas hoort toch zeker boven de winkel te wonen? En dus wordt de belofte dat het elektronicaconcern in de stad een prestigieus technologisch kenniscentrum opzet, lauwtjes ontvangen. Terwijl Philips het juist handig heeft proberen te verpakken, de aankondiging van het vertrek uit Eindhoven én de bouw van een nieuw technologisch bolwerk, samen in één bericht. Het kan niet voorkomen dat de beloofde High Tech Campus wordt gezien als een vorm van compensatie voor het vertrek van het hoofdkantoor naar Amsterdam.

  1. Batterijen verwisselen op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus
    PREMIUM

    Batterijen verwisse­len op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus

    EINDHOVEN - Met een gefronst voorhoofd en rode wangen voelt een student van Holland Hogeschool of de stekkertjes aan de vele draden nog wel contact maken. De manshoge robot van zijn team heeft zojuist met drie grijpers 15 groen gekleurde bierblikjes die dienst doen als volle batterijen uit een rek genomen. De robot reed vervolgens netjes naar het eerste station, om daar drie rode blikjes, lege batterijen, weg te pakken om er drie groene voor terug te leggen. Dan op weg naar het volgende station voor de volgende drie ‘batterijen’. Aaah! Kreten van teleurstelling klinken als de robot zo'n 25 centimeter te vroeg stopt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven