De toegang van kamp Erika, dat na de Tweede Wereldoorlog werd geschreven met een 'c'. Hier zat Frans van Thoor (foto: inzet) korte tijd gevangen voordat hij werd overgeplaatst naar Duitsland.
Volledig scherm
PREMIUM
De toegang van kamp Erika, dat na de Tweede Wereldoorlog werd geschreven met een 'c'. Hier zat Frans van Thoor (foto: inzet) korte tijd gevangen voordat hij werd overgeplaatst naar Duitsland. © eigen foto

Hoe Frans (20) onmenselijk zwaar werd gestraft voor zijn handeltje in zes fietsbanden in Eindhoven

EINDHOVEN - In de Eindhovense verzetsheldenbuurt is een straat naar hem vernoemd. Maar het leven van Frans van Thoor werd vooral getekend door een speling van het noodlot. Door het kopen van zes fietsbanden eindigde de Eindhovense twintiger in een Duitse bunker vol ijskoud water.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven