Eindhovenaar Tim wordt van het kastje naar de muur gestuurd, nu hij inzage wil in het dossier over het overlijden van zijn ex.
Volledig scherm
PREMIUM
Eindhovenaar Tim wordt van het kastje naar de muur gestuurd, nu hij inzage wil in het dossier over het overlijden van zijn ex. © Kees Martens/DCI Media

Hoe kon Samantha sterven in zorginstelling? Instanties weigeren inzage in onderzoeksrapport zodat ex en kinderen met vragen achterblijven

EINDHOVEN - Als zijn kinderen later met vragen komen over het overlijden van hun moeder Samantha, wil Eindhovenaar Tim die zo goed mogelijk kunnen beantwoorden. Maar alle betrokken instanties weigeren hem inzage in het onderzoek naar haar dood.

  1. Mist rond doden door calamiteit in zorg, GGD hield onderzoeksresultaten jarenlang voor zich
    PREMIUM

    Mist rond doden door calamiteit in zorg, GGD hield onderzoeks­re­sul­ta­ten jarenlang voor zich

    EINDHOVEN - De tragische dood van de Eindhovense Samantha in 2019 in een opvanghuis van Acuut Zorg in Tilburg was reden voor de GGD Brabant Zuidoost een onderzoek te starten. Maar wat de bevindingen uit dat onderzoek zijn, is tot op de dag van vandaag niet duidelijk. En ook de uitkomst van andere calamiteitenonderzoeken blijven geheim. Waarom is dat? En wie controleert wie eigenlijk?

In samenwerking met indebuurt Eindhoven