Joep (9) uit Helmond pakt zijn cadeaus uit. Rechts moeder Martine, links vader Stef. Achter hem zitten broer Ties en opa en oma.
Volledig scherm
PREMIUM
Joep (9) uit Helmond pakt zijn cadeaus uit. Rechts moeder Martine, links vader Stef. Achter hem zitten broer Ties en opa en oma.

Hoe vier je Sinterklaas gezellig in tijden van corona? Deze drie gezinnen gaven er hun eigen draai aan

EINDHOVEN - Door corona (en Zwarte Piet) is Sinterklaas vieren anno nu niet zorgeloos. Sommigen verkleinen het gezelschap, anderen slaan Pakjesavond over maar menigeen viert het voorzichtig als vanouds. „Belangrijk om leuke dingen te blijven doen.”

  1. Publiek kan meeschilderen aan ‘de Nachtwacht voor iedereen’

    Publiek kan meeschilde­ren aan ‘de Nachtwacht voor iedereen’

    Meeschilderen aan de Nachtwacht op ware grootte? Vanaf woensdag 2 februari kan dat in Eindhoven. De tv-serie Het Geheim van de Meester van AVROTROS wil Nederlanders laten ervaren hoe het is om de Nachtwacht te schilderen. De helft van het schilderij, verdeeld over drie doeken, wordt in Eindhoven gemaakt, de andere helft in Leiden. Voorbijgangers kunnen aan de slag met verf en kwast. Uiteindelijk worden de zes delen samengevoegd tot ‘de Nachtwacht door iedereen’. In de serie probeert een team van vier experts te ontrafelen hoe de meester, Rembrandt, zelf te werk ging met een reconstructie van De Nachtwacht op ware grootte. Wethouder Monique List opent de ‘exposurebox’ met de drie doeken die door het publiek beschilderd mogen worden op woensdag om 13 uur op het 18 Septemberplein.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven