Volledig scherm
© Thinkstock

Hoogleraar geeft twee lezingen in Eindhoven over kunst en engagement

EINDHOVEN - Om te begrijpen wat kunst is, moet er begrepen worden wat romantiek is. Dat stelt Maarten Doorman, bijzonder hoogleraar Kritiek van Kunst en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Hij geeft er twee lezingen over.

In zijn eerste voordracht, op dinsdag 7 februari, laat hij zien hoe radicaal de kunsten rond 1800 veranderen. Daarbij zoomt de cultuurfilosoof (aan Universiteit Maastricht) in op de romantische orde in de kunst.

In zijn tweede voordracht is het thema 'kunst, autonomie en engagement'. Mag alles in de kunst of zijn er grenzen? Moet de politiek zich er mee bemoeien en kan kunst politiek zijn? In hoeverre is de kritiek op de autonomie terecht? Doorman probeert op dinsdag 14 februari een licht te werpen op het doolhof van engagement in de kunst.

Inschrijven voor de lezingen, die beide om 19.30 uur beginnen op Theo Koomenlaan 3 in Eindhoven, kan hier. Kosten: 15 euro.De organisatie ligt in handen van Stichting Wijsgerige Kring Eindhoven.

  1. Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    EINDHOVEN/DEURNE - Oktober nadert, traditioneel de maand waarin veel mensen proberen te stoppen met roken. In het kader van 'Stoptober' start op 1 oktober een speciaal project waarbij vijftig verstokte paffers zich vijf dagen lang met elkaar op laten sluiten in een kazerne in een poging van hun verslaving af te komen. Televisiecamera's van AVROTROS zullen opnamen maken voor het programma 'We Stoppen', dat eind oktober wordt uitgezonden. De afgelopen tijd zijn de vijftig deelnemers geselecteerd na een oproep onder meer in deze krant. Uit de in totaal duizenden reacties zijn ook Janneke Dielissen uit Deurne en Helen Grady uit Eindhoven uitgekozen om mee te doen met 'We stoppen'. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven