Emeritus hoogleraar Peter Rottier werkte ruim veertig jaar aan coronavirussen op het lab aan de faculteit Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht. In zijn hand houdt hij een struktuurmodel van het eiwit dat op coronavirussen de karakteristieke uitsteeksels vormt, de zogenoemde spikes.
Volledig scherm
PREMIUM
Emeritus hoogleraar Peter Rottier werkte ruim veertig jaar aan coronavirussen op het lab aan de faculteit Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht. In zijn hand houdt hij een struktuurmodel van het eiwit dat op coronavirussen de karakteristieke uitsteeksels vormt, de zogenoemde spikes. © Pix4Profs/Jan Stads

Hoogleraar virologie: ‘Groepsimmuniteit van Rutte was een vergissing’

GROENEKAN - Peter Rottier (73), emeritus hoogleraar virologie en virusziekten aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht, deed meer dan veertig jaar onderzoek naar coronavirussen. Jaren waarin hij en collega-virologen de overheid vergeefs vroegen om meer geld voor onderzoek. ,,Met een fractie van de miljarden die de overheid nu gebruikt om de economie overeind te houden, hadden ze heel veel onderzoek kunnen subsidiëren.”

  1. Verdachten van dronken kloppartij na ongeluk op Stratumseind hebben ‘helemaal niks gedaan’
    PREMIUM

    Verdachten van dronken kloppartij na ongeluk op Stratum­seind hebben ‘helemaal niks gedaan’

    DEN BOSCH - De officier van justitie kan er niet bij. Een Limburgs echtpaar en een zwager zijn flink te pakken genomen door ‘een groep Marokkanen’ na een botsing bij het Stratumseind, zeggen ze in de rechtbank. Maar destijds, maart 2018, wilden ze absoluut niets tegen de politie zeggen. Vreemd. Of zou het toch zo zijn dat juist het drietal vreselijk in de fout ging, dronken begon te vechten, een auto vernielde en er vandoor ging?

In samenwerking met indebuurt Eindhoven