Bakri Sidi, Constance van Dorp, Shorash Abdullah en Hajar Rashid tijdens de Wereldmarkt in de Wereldwinkel in Eindhoven. De opbrengst van de markt gaat naar Syrië.
Volledig scherm
PREMIUM
Bakri Sidi, Constance van Dorp, Shorash Abdullah en Hajar Rashid tijdens de Wereldmarkt in de Wereldwinkel in Eindhoven. De opbrengst van de markt gaat naar Syrië. © Foto van de Meulenhof/Dave Hendriks

Hoop voor Kobanê in Wereldwinkel Eindhoven

EINDHOVEN - In de Wereldwinkel in Eindhoven is zaterdag een Wereldmarkt gehouden. Daar presenteerden organisaties zich die op een of andere manier een bijdrage leveren aan global goals. Naast een expositie en een Remake-show was er speciale aandacht voor de plaats Kobanê in Syrië.

,,Welkom mensen uit Kobanê. Onze gedachten gaan uit naar de mensen in Syrië", zegt Marianne Kemps van de Wereldwinkel aan de Hoogstraat in Eindhoven bij de opening van de Wereldmarkt. Tijdens de editie van zaterdag wordt er extra stilgestaan bij de oorlog in Syrië. De Koerdische vrijwilligers van Werkgroep Eindhoven-Kobanê, deelnemer aan de markt, zitten met hun gedachten bij vrienden en familie in het oorlogsgebied na de inval van Turkije.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven