Congressen liggen stil. De hotelsector wordt in de regio het hardst getroffen, zegt ook KHN. Veel regionale hotels zijn met name doordeweeks afhankelijk van de zakelijke markt. ,,Die draaien doorgaans voor een belangrijk deel op de grote hightechbedrijven in de regio. Maar die markt ligt nu zo goed als stil”, zegt ook Ruud Bakker van de Eindhovense KHN-afdeling.
Volledig scherm
PREMIUM
Congressen liggen stil. De hotelsector wordt in de regio het hardst getroffen, zegt ook KHN. Veel regionale hotels zijn met name doordeweeks afhankelijk van de zakelijke markt. ,,Die draaien doorgaans voor een belangrijk deel op de grote hightechbedrijven in de regio. Maar die markt ligt nu zo goed als stil”, zegt ook Ruud Bakker van de Eindhovense KHN-afdeling. © Getty Images

Horeca ziet het somber in; geen congressen en zakelijke overnachtingen

EINDHOVEN - Geen congressen, geen beurzen, geen zakelijke diners. En bij toeristen staat Zuidoost-Brabant in coronatijd misschien net wat minder op de radar dan veel andere Nederlandse regio's. Daarom zien regionale horecaondernemers het voor de komende drie maanden een stuk pessimistischer in dan veel collega’s in de rest van het land. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven