Volledig scherm
Het houten eco-huis van Tom van Duuren en Judy Koopman op Vredeoord in Eindhoven, met op de achtergrond Philips Nederland aan de Boschdijk. Het zelfbouwhuis kan nog drie tot vijf jaar blijven staan, elders op het terrein. © Judy Koopman

Houten huis houdt plekje op Vredeoord in Eindhoven

EINDHOVEN - Het houten huis van Tom van Duuren kan nog drie tot vijf jaar blijven staan op het terrein Vredeoord, bij Philips Nederland aan de Boschdijk. Daarvoor reserveert Sint Trudo tijdelijk drie bouwkavels. De overige CPO (groeps)kavels gaan vanaf donderdag 13 december in de verkoop. 

Het eco-huis verhuisde begin vorig jaar van het NRE-terrein naar Vredeoordterrein aan de kant van de Groenewoudseweg. Volgend jaar verkassen Van Duuren en zijn vrouw Judy Koopman naar een plek bij de bomendreef op het terrein, dichter bij de Boschdijk. De bomenman toont zich tevreden met deze verlenging van het verblijf. ,,Zeker ook omdat we mee invulling gaan geven aan het groenplan voor Vredeoord", aldus Van Duuren. 

Daardoor zijn er in totaal 27 kavels over voor groepjes die volgens het collectief particulier opdrachtgeverschap eigen vrijstaande woningen willen bouwen. Elf kavels zijn al toegezegd aan één initiatief, de overige zestien (tussen de 215 en 330 m2) gaan in vier blokjes in de verkoop. De bouw kan wellicht begin 2020 beginnen. 

Huurwoningen

Verder zijn er nog twintig kavels waarvan nog niet precies bepaald is hoe die eruit gaan zien. Trudo denkt dat met de huidige normen de vrijstaande huizen te groot en dus te duur worden. Om er rijtjeshuizen of 2-onder-1-kappers te bouwen moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. De bouw van de 250 sociale huurwoningen start komend voorjaar. De oplevering volgt voorjaar 2020. 

Volledig scherm
De buurtschuur op Vredeoord in Eindhoven bij de officiële start van de voorbereidende werkzaamheden. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Maandagavond is er in de buurtschuur op het Vredeoordterrein (ingang bij Medisch Centrum Boschdijk) een informatieavond voor wie nog geen lid is van een CPO, aanvang 19.00 uur. De bijeenkomst donderdag 13 december over de kavelverkoop voor CPO's is in Seats2Meet aan de Torenallee op Strijp-S, begin om 18.30 uur. Aanmelden: inloopavondcpo@ja-vredeoord.nl.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven