Patiënten van dokter Hoevenaars van praktijk De Oude Toren in Eindhoven treffen een dichte deur aan (foto ter illustratie).
Volledig scherm
PREMIUM
Patiënten van dokter Hoevenaars van praktijk De Oude Toren in Eindhoven treffen een dichte deur aan (foto ter illustratie). © Getty Images/iStockphoto

Huisarts Hoevenaars uit Eindhoven verdwenen, VGZ zegt contract met huisartsenpraktijk op

EINDHOVEN - Waar is dokter Hoevenaars gebleven? Het is een raadsel voor de patiënten van praktijk De Oude Toren, die een aantal dagen een dichte deur troffen. Inmiddels is een waarnemer aan het werk. VGZ zegt het contract met de huisartsenpraktijk per 1 juni 2020 op.

Er is onvoldoende zorg gewaarborgd voor de patiënten van dokter Ronald Hoevenaars,  stelt VGZ. Er spelen al jaren problemen rond de praktijk De Oude Toren aan de Amundsenlaan in Eindhoven. De kwestie is afgelopen week acuut geworden aldus VGZ. Patiënten troffen een aantal dagen een gesloten deur met als enige mededeling een verwijzing naar 112-spoedeisende hulp en naar huisartsen in de buurt en zorgverzekeraar VGZ. Sinds dinsdag is de praktijk weer open; volgens de praktijkassistente is er nu een waarnemer. Meer wil ze er niet over kwijt. Niemand kan zegen waar Hoevenaars is gebleven. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven